Peter Siffels

‘Ik ervaar Bart als een coach die duidelijk uitlegt hoe te trainen, maar ook waarom en die precies weet te peilen waar hij in moet grijpen en waar extra aandacht nodig is. Het is onbegrijpelijk bijna hoe hij ziet hoe mijn lijf reageert en voelt, en corrigeert als dat nodig is.’

Naam: Peter Siffels

Doel: niet zomaar een mooi lijf,
maar een érg mooi lijf

coverb5

Al jaren ben ik aan het trainen om een goed lijf te behouden en om mijn conditie redelijk op pijl te houden. Maar eigenlijk heb ik altijd meer gewild: bodybuilding. Een goed en niet zomaar een mooi lijf, maar een érg mooi lijf. Ik heb er nooit de discipline voor gehad. Tot ik na mijn longontsteking in 2015 bij Bart terecht kwam.

 

BODYBUIDING MET BART

Zo’n 10 maanden na die longontsteking stond ik weer op de rails. Ik was vele kilo’s aangekomen – en ook weer afgevallen, nadat ik groen licht had om de sportschool weer in te duiken. Toen werd mij aangeraden om Bart als personal trainer te nemen, als ik mijn bodybuilding een goede kans wilde geven.

 

MOOIE CONTOUREN, GESPIERD LICHAAM

OK… 58 jaar, 74 kilo, en dan beginnen met bodybuilding? Geen probleem, zei Bart, maar dan moet je ook doen wat ik zeg. Een strakke en duidelijke instructie, een goed en strak schema, en een dieet waar ik me aan diende te houden. Daar ging ik! We zijn nu 4 maanden verder en ik ben 10 kilo zwaarder. Nu al zie je de mooie contouren van een stukken meer gespierd lichaam.

 

ERG VEEL VAN BART GELEERD

Ik ervaar Bart als een coach die duidelijk uitlegt hoe te trainen, maar ook waarom en die precies weet te peilen waar hij in moet grijpen en waar extra aandacht nodig is. Het is onbegrijpelijk bijna hoe hij ziet hoe mijn lijf reageert en voelt, en corrigeert als dat nodig is. Ik heb erg veel van Bart geleerd. Over spieren; hoe, waarom en wanneer te trainen, waarom bepaalde bewegingen niet goed zijn en andere juist wel. Hij weet te complimenteren als het goed gaat, maar ook ernstig te peptalken als het even wat minder gaat.

 

PERSONAL TRAINER VAN NIVEAU

Bart is een personal trainer van niveau, die weet waar hij het over heeft. Dat is ook duidelijk als je hem ziet: een voorbeeld pur sang. Ik ben erg blij met Bart. Ik hoop dat hij me zal blijven trainen op weg naar mijn doel!