“Johan”

Bart Schneider is een personal trainer met charisma, die ik iedereen kan aanbevelen. Hij staat garant voor resultaten en heeft mijn kwaliteit van leven duidelijk verbeterd. Ik kan nu op mijn 77e veel meer dan in voorgaande jaren.

Naam: “Johan” (blijft anoniem)

Doel: conditie opbouwen en behouden

coverb6

Tien jaar geleden belandde ik op fitness. Ik moest mijn (been)spieren ontwikkelen en gewicht verliezen voor een ‘total knee’-operatie: ik had ernstige gonarthrosis. Slijtage. Ik tenniste al vele jaren binnen, op slechte vloeren. Trainen zou revalidatie ten goede komen.

 

HET VLEES IS ZWAK

Met de operatie als stok achter de deur oefende ik vlijtig. De operatie en de revalidatie verliepen dan ook voorspoedig. Drie jaar later was de andere knie aan de beurt. Opnieuw oefenen dus. Ook die operatie verliep vlot. Ik heb nog steeds erg veel baat bij die operaties en heb nauwelijks beperkingen. Maar het vlees is zwak, en hoewel ik weet hoe belangrijk onderhoud is, ging ik uiteindelijk helemaal niet meer naar de sportschool en liet me uitschrijven. Niet zo verstandig allemaal, dat besefte ik wel…

 

STEEDS IETS MEER PRESTEREN

Een vriend attendeerde mij op een sportschool. Ik werd erg vriendelijk ontvangen en vroeg wat aarzelend of er ook een personal trainer beschikbaar was. Die was er, ene Bart Schneider. Dat werd een succes. Bart zorgt ervoor dat ik weer regelmatig train, minstens een keer in de week. Hij weet precies wat ik kan en hij probeert steeds me iets meer te laten presteren.

 

DESKUNDIGE AANPAK

Hij heeft een deskundige aanpak, is erg vriendelijk, maar ook beslist. Vaak zie ik er tegenop om te gaan, maar Bart houdt me bij de les. Ik doe (meestal) wat hij zegt. Zijn regelmatig terugkerende vraag, ‘Pittig?’, geeft me vaak problemen: als ik ‘Ja!’ zeg, dan neemt hij gas terug, wat ik eigenlijk niet wil, maar als ik ‘Nee…’ zegt dan laat hij mij er harder aan trekken, wat ik dan eigenlijk ook niet wil. Dus antwoord ik niet altijd….

 

MET 77 KAN IK VEEL MEER DAN VROEGER

De resultaten van Bart’s persoonlijke aanpak zijn ernaar. Ik kan nu op mijn 77e veel meer dan in voorgaande jaren. Ben daar erg gelukkig mee. Bart Schneider is een personal trainer met charisma, die ik iedereen kan aanbevelen. Hij staat garant voor resultaten en heeft mijn kwaliteit van leven duidelijk verbeterd.