alex van den belt

‘Bart motiveert, daagt uit, corrigeert en assisteert op zeer intensieve wijze, kent de valkuilen en doelen.’

Naam: Alex van den Belt

Doel: vetpercentage reduceren

bart_home_6

Even voorstellen: ik ben Alex van den Belt, bouwjaar 1973, 1.83 cm. Meer dan fulltime kantoorbaan, veel onderweg, blij getrouwd met Edith.

 

Ik wilde meer

Enkele jaren geleden, met 99 kg en een postuur als Obelix (hé – ik zeg het zelf!), begon ik weer te trainen. Drie keer per week, goed op mijn eten letten. In ongeveer één jaar heb ik zo 25 kilo aan blubber-massa laten verdampen. Dat motiveerde enorm, maar ik wilde meer. Meer spieren, een betere vorm. Ik dacht dat te bereiken door meer en zwaarder te trainen. Maar het resultaat viel tegen. Dat riep vragen op. Ben ik wel goed bezig? Stel ik reële doelen? En als het wel kan, hoe dan? Hoe en hoe vaak moet je trainen, wat moet je doen, wat moet je eten, en hoeveel dan?

 

Waarom personal training?

In de gym zag ik personal trainers bezig met anderen. Dan dacht ik: waarom zou je dat nou willen? Iemand die naast je staat en ‘kom op nou,’ zegt? Ik moet het toch zeker zelf doen? Ik lees het wel op internet. Totdat ik een keer met Bart Schneider aan de praat raakte. De link die Bart legde tussen voeding en training interesseerde – en geïnspireerde – mij. In een volgend gesprek hebben we samen de doelen concreet gemaakt en Bart heeft een trainingsschema gemaakt met een bijpassend voedingsadvies. Meteen een paar trainingssessies gepland.

 

Intensiever en effectiever

En dat heb ik geweten. Ik dacht dat ik er wel alles uit haalde, maar dit was toch echt zwaarder, intensiever en vooral effectiever. Bart motiveert, daagt uit, corrigeert en assisteert op zeer intensieve wijze, kent de valkuilen en doelen. Ik ben daardoor zonder blessures verder en zwaarder gegaan dan ooit, en ik leer nog steeds! Inmiddels zijn we 10 sessies verder.

 

Op naar the next level

Door anders te trainen en te eten ben ik nu 10 kilo zwaarder, maar niet dikker: spieren dus. Dat had ik een half jaar geleden niet voor mogelijk gehouden. Ik zit lekkerder in mijn vel dan ooit te voren. En ja! Natuurlijk heb ik daar zelf hard voor gewerkt en met discipline gegeten. Dat moet je zelf doen. Maar je moet wel weten wat je doet en waarom en hoe. Ik train vaak, lang niet altijd met Bart, want ik heb een doel: nog ca. 7%. vet weg trainen zodat de spieren beter uitkomen. Bart zegt dat het kan en hij vertelt me hoe. Nu moet ik het alleen nog doen. En dan? Op naar the next level!